A PMI Budapest, Magyar Tagozat szervezésében rendezték meg a 10. jubileumi „Art of Projects” angol nyelvű konferenciát. A Budapesten 2022. november 3-án személyes formában megtartott eseményen Tony Appleby, (MBA, CDir, PMP Chair Emeritus, PMI) a PMI igazgatótanácsának tiszteletbeli elnöke tartotta a nyitó előadást. Zábori Balázs, a HUNOR – Magyar Űrhajós Program programvezetője, az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont (EK) Űrkutatási Laboratóriumának űrkutatási mérnöke volt az idei konferencia szakmai főelőadója.

Előadásában Zábori Balázs bemutatta a HUNOR programot. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által meghirdetett program célja, hogy világszínvonalú magyar tudományos kísérleteket és teszteket végezzen a Nemzetközi Űrállomáson a következő magyar űrhajós, akinek küldetése várhatóan 2024-ben lesz. A küldetésen fennmaradó szabad kapacitások kihasználása és más emberes űrrepülési programokban való esetleges részvétel érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EK közös pályázati felhívást tett közzé emberes űrrepülési projektekre.

Zábori Balázs a HUNOR program februári sajtótájékoztatóján

A PMI Budapest helyi, magyar tagozat a Project Management Institute (PMI) szervezetének része. A tagozat 2003-ban alakult, és nonprofit egyesületi jogi formában működik. A PMI világméretű szervezet tagjaként a PMI Budapest, Magyar Tagozat projektmenedzserekből áll, akik önkéntesek közösségeként dolgoznak a projektmenedzsment szakma minőségének javításáért a projektmenedzsment-minősítések elismertségének és értékének növelésével, a helyi és nemzetközi projektmenedzsment-szervezetek közötti kapcsolatok kiépítésével és a szakma nemzetközi elismertségének javításával.

Categories: Hírek