Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar mesterképzéses építész hallgatóinak munkái kerültek kiállításra a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi István téri Székházának nagytermében.

A 2022. február 24-én megnyílt kiállítás témáját azok a tervek adták, melyek az ELKH Energiatudományi Kutatóközponttal együttműködve, a KFKI csillebérci telephelyre készültek egy szemeszteren keresztül.

A KFKI kampusz egy nagy kiterjedésű, erdős terület, ahol számos értékes épület található a 20. század második feléből. Láthatunk itt szocreál, modern, posztmodern épületeket is különböző léptékekben, de a kortárs ipari építészet is képviselteti magát.

Előzetes egyeztetések során kijelöltük azokat a területeket illetve funkciókat, amikből a hallgatók kiválaszthatták a számukra legérdekesebbet. A feladatok között volt portaépület, látogatóközpont, adaptív labor és műhely csarnok tervezése is, de a meglévő, izgalmas formai elemekkel bíró kazánház revitalizálásával is lehetett foglalkozni.

A félév során 45 terv készült el, melyből kétkörös zsűrizés folyamán elsőként 25 terv került kiválasztása. Ezeket nagyméretű roll-up tablókon nyomtattuk ki. A többi terv a kiállításon kivetítőn volt megtekinthető.

A kiállítás mellé az összes tervet tartalmazó kiadvány is készült, mely alább letölthető.

A második körben a 25-ből 5 kiemelt tervet választottunk ki, ezek készítőit az EK díjazásban részesítette.

A tervek jelenleg a KFKI kampuszon tekinthetők meg, utána az Ybl Kar Thököly úti épületébe költözik a kiállítás, ahol szeretettel várják az érdeklődőket!

Díjazott hallgatók:

Fábián Krisztián, Hőnigh Orsolya, Nagy-Kun Bettina, Szőts Áron, Tóth Anita.

Ezúton is gratulálunk nekik!

Műteremvezető oktatók: Ferencz Marcel Prof.Dr.habil DLA az MMA rendes tagja, Kiss Gyula Prof. Dr.habil DLA évfolyamfelelős és Krizsán András DLA a MÉSZ elnöke.

A kiállítás kurátorai:

Sugár Viktória PhD intézetigazgató és Kiss Gyula DLA tanszékvezető egyetemi tanár.
Ezúton is köszönjük Dr. Horváth Ákos, az ELKH EK Főigazgatójának támogatását!

Categories: Hírek