A Brüsszeli Magyar Nagykövetség szervezésében dr. Kovács Tamás Iván nagykövet úr meghívásának eleget téve az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet (ELKH EK MFA) munkatársai Dr. Pécz Béla igazgató úr vezetésével szeptember 23-án a flamand IMEC kutatóközpontba és a KU Leuven egyetemére látogattak tudományos előadások tartása és nemzetközi kapcsolatok erősítése céljából. 

Az IMEC (Interuniversity Microelectronics Centre) egy nemzetközi kutató-fejlesztő szervezet, amely világszinten élen jár a nanoelektronika és a digitális technológiák területén. A KU Leuven-t (Catholic University Leuven) a világ 100 legjobb egyeteme között tartják számon.

A kutatóközpont és az egyetem látogatását követően kerekasztal beszélgetésekre került sor az IMEC, a KU Leuven és a magyar delegáció tagjai között, amely kiváló lehetőséget biztosított a szakmai tapasztalatokkal és a bevált gyakorlatokkal kapcsolatos eszmecserére, illetve a Magyarország és Flandria közötti tudományos együttmükődés elmélyítésére, beleértve a közös kutatási projektek beazonosítását.

A program részeként a a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet Tudósklub meghívására „Introduction of the work of Eötvös Loránd Research Network” előadás sorozatban a delegáció tagjai, Dr. Fürjes Péter, Dr. Volk János, Dr. Horváth Róbert, Dr. Petrik Péter és Dr. Balázsi Csaba, angol nyelvű szakmai előadásokban számoltak be kutatásaikról. A program keretében a brüsszeli közönség betekintést nyert az Eötvös Loránd Kutató Hálózat és ezen belül az EK MFA munkájába és széleskörű tájékoztatást kapott a már elért sikeres kutatásokról.

A Tudósklubról készült videót a következő linken lehet megtekinteni : https://www.youtube.com/watch?v=7Xc_3Bmx0pw

A magyar delegáció tagjai ezúton is megköszönik a Nagykövet úr meghívását, a Brüsszeli Magyar Nagykövetség és az ELKH Titkársága Nemzetközi Kabinet munkatársainak kiváló szervezési munkáját.

Categories: Hírek