Az Amerikai Kerámia Társaság (ACerS) elnöksége megválasztotta Dr. Balázsi Csabát „ACerS Fellow” taggá 2021. június 1-én. Dr. Balázsi az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet tudományos tanácsadója.

Az Amerikai Kerámiai Társaság (American Ceramic Society, ACerS) 70 ország nemzeti kerámia társaságait fogja össze. Az ACerS célja, hogy összehangolja és elősegítse a nemzetközi kerámiakutatást, főként a tagok, kutatóintézetek, tudományos testületek között.

Az ACerS által évente választott Fellow tagok a szakterület elismert kutatói. A Fellow (választott tag) elismerés a kerámia művészetek vagy tudományok terén elért kiemelkedő hozzájáruláson alapul; széleskörű és eredményes kutatáson a kerámia tudományban és technológiában, a kerámiaiparhoz kötődő kiemelkedő eredményeihez vagy a Társaságnak által elismert kiemelkedő tevékenységhez.

Az ünnepélyes átadásra a MS&T konferencia keretében kerül sor, amelyet 2021. október 18-án az amerikai Columbusban rendeznek meg.

Az eredeti hír megtalálható az ACerS weblapján: https://ceramics.org/award-winners/csaba-balazsi