Az egyik legrangosabb szakmai folyóirat, az Acta Materialia vezetősége, Dr. Balázsi Katalinnak, az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet, Vékonyrétegfizika laboratóriumának vezetőjének, ítélte a 2021-es „Mary Fortune Diversity Medal” kitüntetést a női kutatók támogatásáért a STEM (természettudományok, technológia, mérnöki és matematika) területeken, ezzel is támogatva őket abban, hogy bátran válasszanak ezen tudományokhoz kapcsolódó hivatást. A kitüntetés egy oklevélből, ezüst plakettből és 5000 USD honoráriumból áll.

Dr. Balázsi Katalin az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet, Vékonyrétegfizika laboratóriumának vezetője.

A díjat 2021. márciusban veheti át Orlandóban, Floridában a TMS konferencia díjátadóján.

Az Acta Materialia Mary Fortune Global Diversity Medal elismeri az anyagtudomány és a mérnöki tudományok területén végzett kiemelkedő hozzájárulást, emellett kiemeli az anyagkutatás alapvető fontosságának és sokszínűségének tudatosítását és növelni kívánja mind a szakmai közegben, mind pedig a nyilvánosság körében.

A folyóirat honlapján megjelent eredeti cikk itt érhető el angolul:

https://www.journals.elsevier.com/acta-materialia/news/katalin-balzsi-2021-acta-materialia-mary-fortune-medal

Gratulálunk Dr. Balázsi Katalin Kolléganőnknek!

Categories: Hírek