Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) közmeghallgatást tart a nyilvánosság és a közigazgatási hatósági eljárás ügyfelei számára a véleményük és észrevételeik megismerése érdekében „az EK BKR lejáró üzemeltetési engedélyét kiváltó új üzemeltetési engedély iránti kérelme” tárgyú, OAH-2023-01350-0001/2023 ügyszámú hatósági eljárásban.

Az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) kérelmére a Budapesti Kutatóreaktor (BKR) lejáró üzemeltetési engedélyét kiváltó új üzemeltetési engedély kiadásának kérelmére vonatkozóan indult eljárásban ügyfélnek minősül a kérelmezőn kívül a hatásterületen levő valamennyi ingatlan tulajdonosa és az, akinek az ingatlanra vonatkozó jogát az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezték. Továbbá a tárgyi ügyhöz kapcsolódó környezetvédelmi szakhatósági eljárással összefüggésben a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (1) bekezdésében írtaknak megfelelő társadalmi szervezeteket is az ügyfél jogállása illeti meg.

A hatósági eljárásról, a kérelemről és annak előzményeiről, valamint az engedélyezésieljárásban benyújtott dokumentációról további információkat tartalmaznak a jelen értesítéssel együtt közzétett közérthető összefoglalók.

Az érintettek személyes megjelenése nélkül tartott közmeghallgatás során az ügyhöz kapcsolódó kérdéseket, észrevételeket és véleményeket e­ mailben, 2023. július 3-tól 2023. július 7-én éjfélig fogadja az Országos AtomenergiaHivatal a kozmeghallgatasbkr@oah.hu címen.

A kapcsolódó dokumentumok az alábbi linkekre kettintva tölthetők le.

Categories: Hírek