Együttműködési megállapodást kötött az Energiatudományi Kutatóközpont és a Miskolci Egyetem 2020. november 24-én. Ilyen típusú kooperáció eddig nem volt a két fél között, a korábbi eseti alkalmakat emelte rendszerszintű együttműködéssé ez a megállapodás.

“Bármiről is beszélünk, legyen az a nukleáris energetika jövőbeni fejlődéséről vagy beszéljünk akár megújuló energiák szerepéről a jövőben, nagyon hamar eljutunk a fejlesztések során oda, hogy valamilyen anyagtudományi problémával szembesülünk, anyagtudományi fejlesztésekkel kell megoldani azokat a kérdéseket amiket a megrendelők vagy a társadalom a mérnökök elé állít. És ezen a területen meg kell találnunk az együttműködő partnereket, hogy értelmesen hozzá tudjunk szólni ezekhez a problémákhoz és ebből a szempontból többek között nagyon fontos, hogy a Miskolci Egyetemmel megtaláljuk a kapcsolatot.” – mondta Dr. Horváth Ákos az Energiatudományi Kutatóközpont Főigazgatója az aláírási ceremónián.

A jelenlegi megegyezés célja, hogy az Egyetem és a Kutatóközpont kutatásait hosszú távon erősítsék, közösen hasznosítsák egyfelől az Egyetem oktatóinak, kutatóinak, valamint a Kutatóközpont szakembereinek tudását, tapasztalatait, másfelől kölcsönösen háttértámogatást nyújtsanak egymásnak.

A Miskolci Egyetem vállalja, hogy a Kutatóközpontban zajló munkát támogatja, elsősorban oktató, kutató szakemberek biztosításával, valamint szakmai szakértői támogatást nyújt a Kutatóközpont számára a felmerülő igényeknek megfelelően és a kölcsönösség elve alapján.

Forrás: Miskolci Egyetem