Idén ezúttal a virtuális térben gyűlt össze a STEM-területek krémje és egy izgalmas, inspiráló és látványos tudományos fesztivál keretein belül mutatták be tevékenységüket, illetve legújabb kutatás-fejlesztési és innovációs eredményeiket a vezető hazai kutatóintézetek, köztük az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont kutatói is.

Az EK-ból 5 kutatónk vett részt a programokban akik izgalmas előadásaikkal emelték a rendezvény színvonalát.

A legelső előadó Fábián Margit a Környezetfizika Laboratórium Tudományos főmunkatársa volt aki Radioaktív hulladékok – felelősséggel a jövő iránt címmel tartott előadást amelyet az alábbi videóban lehet megnézni.

Ezután Madas Balázs következett szintén a Környezetfizika Laboratórium Tudományos főmunkatársa, csoportvezető akivel Azonnal alkalmazandó tudomány – Mire tanít a sugárzás elleni védekezés világjárvány idején? címmel láthatunk beszélgetést az alábbi videóban.

A sort Balázsi Katalin a Vékonyréteg-fizika Laboratórium vezetője folytatta akinek Hogyan lehet egy egyszerű környezetbarát technológiával újrahasznosítani a kidobott hulladékot és csontpótló anyagot előállítani? című előadása alább tekinthető meg.

Dunai Dániel a Fúziós Plazmafizika Laboratórium Tudományos főmunkatársa a fúziós energiatermelés világába kalauzolta az érdeklődőket Hogy kell megállítani egy fúziós reaktort (ha végre sikerült elindítani)? címmel.

Az EK-s előadók sorát Zsákai András a Fúziós Plazmafizika Laboratórium fejlesztőmérnöke zárta Zsák a foltját – Egy fejlesztőmérnök napjai a fúziós energia kutatásban című előadásával.