Az Energiatudományi Kutatóközpont (EK) és az Atomenergia Mérnökiroda Kft. „Energiatudományi Kutatások az Energiatudományi Kutatóközpontban” néven (röviden: EK2) hallgatói ösztöndíjakat alapított, amely a 2018-19-es tanévben pályázható meg először. Elnyerésére a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban BME), az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (továbbiakban ELTE), a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az Óbudai Egyetem (továbbiakban ÓE) energiatudományhoz, energiagazdasághoz és környezetvédelemhez kapcsolódó kutatásokat folytató hallgatói pályázhatnak, akiknek témavezetője vagy konzulense az EK alkalmazásában áll.

Az ösztöndíjaknak három típusa van:

1. Hallgatói kutatási ösztöndíj (EK2-HKUT)

2. Publikációs és TDK kutatási díj (EK2-HPUBL)

3. Szakmai gyakorlati ösztöndíj (EK2-HGYAK)

A kutatási ösztöndíjra és a publikációs díjra évente kétszer lehet pályázni, míg a szakmai gyakorlati ösztöndíjra évente egyszer. Az aktuális kiírások az oldal alján találhatók.

Az ösztöndíjak kiírásakor közzétesszük az aktuális pályázati adatlapot, az írásos beszámolóhoz egy egyoldalas, kitöltendő fedőlapot, illetve a beküldési tudnivalókat. A pályázatokat és a beszámolókat a kiírók által kinevezett ösztöndíj bizottság értékeli. Az ösztöndíjak leírása is lentebb található.

A pályázatokról a palyazat@ek-cer.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Horváth Ákos
főigazgató
EK

Gadó János
ügyvezető igazgató
AEMI Kft.

Imre Attila
tudományos tanács elnök
EK

Aktuális pályázatok (beadási határidő: 2021. január 21)

Általános tudnivalók

Pályázati adatlap

Beszámolók fedőlapja

Az EK laboratóriumok bemutatója megtalálható a Youtube csatornánkon. Ezek közül a fenti pályázathoz a Reaktormonitorozó és Szimulátor Laboratórium, a Sugárkémiai Laboratórium, a Sugárvédelmi Laboratórium, a Környezetfizikai Laboratórium, a Sugárbiztonsági laboratórium, a Fűtőelem- és Reaktoranyagok Laboratórium, a Reaktoranalízis Laboratórium és a Termohidraulikai laboratórium (valamint az itt nem bemutatott Reaktorüzem) témái köthetők, de más laboratóriumoknál is feltűnhetnek a kiírásnak megfelelő témák.